صنایع دستی، علاقه بی قد و شرط من است

ویدا ساجدی هنرمند فعال در حوزه طلا و جواهرسازی از فعالان بخش صنایع دستی زنان است. او چندی ست به همراه تعدادی از همدوره های خود در کارگاهی کوچک با آب کردن فلزات سخت و با ظرافت های هنری خود از آن فلز سخت به زیورآلاتی رسیده است که  هر بیننده ای را به وجد می آورد.

به گزارش خبرنگار میراث آریا، این بانوی هنرمند در گفت و گویی به تشریح فعالیت های خود پرداخت و از حضور بانوان در رشته های مختلف صنایع دستی گفت.

آنچه در ادامه می آید گفت و گوی این بانوی هنرمند در حاشیه سی و یکمین نمایشگاه ملی صنایع دستی (عیدانه) است که در آن به نقش صنایع دستی در ایجاد اشتغال اشاره کرده است.

از چه زمانی وارد حوزه صنایع دستی شده اید و فعالیت تان مبتنی بر چیست؟

من از سال ۸۹ در حال فعالیت هستم، در آموزشگاه زرافشان دوره دیدم، تعدادی از زنانی که در آن آموزشگاه با هم همدوره بودیم تصمیم گرفتیم با هم مشغول یک فعالیت گروهی صرفا زنانه شویم.

عمده فعالیت ما طلا و جواهر و زیورآلاتی ست که حاصل تلاش یک جمع زنانه است.

ساخت زیورآلات چه مراحلی را دارد و چالش های این رشته چیست؟

فعالیت من ساخت زیورآلات سنتی است که با متریال نقره صورت می گیرد اما با توجه به رکود اقتصادی و افزایش قیمت نقره، از مس و برنج و تلفیق با نقره استفاده می کنم.

از آنجایی که مخاطبان ما قشر متوسط جامعه هستند که بدنبال تهیه زیورآلات هستند، با توجه به وضعیت اقتصادی و قدرت خرید آنها سعی در ارائه آثار با کیفیت قابل قبول و قیمت معقول داریم.عمده ترین مشکل ما به عنوان فعال در عرصه صنایع دستی تهیه مواد اولیه است، مواد اولیه ایی که اینروزها قیمت سرسام آوری پیدا کرده و متاسفانه این اتفاق روند منفی در عرضه و تقاضای صنایع دستی داشته است.

باتوجه به مشکلات و چالش هایی که عنوان کردید آیا ممکن است روزی به همین دلیل از این فعالیت انصراف دهید؟

هنر و صنایع دستی علاقه بی قد و شرط من است، وحتی اگر در بدترین شرایط اقتصادی و معیشتی هم قرار بگیرم تا آخرین توانم باز هم کارم را ادامه خواهم داد

دغدغه های شما به عنوان تولید کننده آثار و صنایع دستی چیست؟

یکی از دغدغه های من به عنوان تولید کننده در کنار هزینه بالای تهیه مواد اولیه، حفاظت از هنر و زیورآلاتی ست که تولید می کنم، اما از آنجایی که هزینه ثبت برند بالاست تا کنون موفق به ثبت برند نشدم.

مدت زمانی که برای ساخت و تولید آثارتان میگذارید چقدر است و نحوه عرضه آوارتان چگونه است؟

برای هرکدام از آثارم که ملیله نقره است از زمان تهیه نقره تا آب کردن و فرم دادن تقریبا دو روز زمان می گذارم، خستگی این فعالیت زمانی بیشتر می شود که عرضه و فروش سخت باشد.

عمده فروش و عرضه آثار و صنایعی که در کارگاهمان تولید می شود به واسطه سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری است چرا که با برگزاری نمایشگاه هایی از این دست فرصت نمایش و عرضه و فروش آثارم را دارم و اگر همین نمایشگاه ها نبود مطمئننا به مشکلات بزرگی برمی خوردیم. سی و یکمین نمایشگاه ملی صنایع دستی ایران سومین حضور من در این نمایشگاه است.

انتهای پیام/

کد خبر 1397121621

برچسب‌ها